Recepten

Recepten Pasta met scampi in een tomatenroomsausje
Recepten Pasta met scampi in een tomatenroomsausje

Pasta met scampi in een tomatenroomsausje

 

Ingrediënten:

  • 1 potje Manna Tomagrec (365 gr)
  • 400 gr pasta
  • 20 scampi
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, geperst
  • 100 gr kerstomaatjes, in stukjes
  • 250 ml room
  • enkele blaadjes basilicum, fijngehakt
  • Parmezaanse kaas
  • peper – zout
  • olijfolie

 

Bereidingswijze:

  •  Kook de pasta gaar in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  •  Pel de scampi, verwijder het darmkanaal en bak ze in een scheutje olijfolie.
  •  Fruit de sjalotjes en de look aan. Voeg de kerstomaatjes toe en laat deze even meebakken. Doe nu de Tomagrec en de room erbij. Roer tot een romige saus. Breng op smaak met blaadjes verse basilicum, peper en zout.
  •  Giet de pasta af en meng deze samen met de scampi onder de saus. Verdeel de pasta over vier borden. Werk af met geraspte Parmezaanse kaas en basilicum.