Recepten

Recepten Moussaka
Recepten Moussaka

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen
  • 2 grote aubergines
  • 400 gr Manna bolognaisesaus
  • 50 gr bloem
  • 50 gr boter
  • 500 ml melk
  • 100 gr gemalen kaas
  • Peper – zout – nootmuskaat
  • Olijfolie

 

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.
  • Snijd de aubergines in de lengte in plakken van +- 1 cm dik.
  • Bak de aubergineplakken in flink wat olijfolie in een grillpan.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Smelt voor de bechamel de boter in een steelpannetje.
  • Voeg de bloem toe en meng tot een roux.
  • Giet er vervolgens de melk bij en roer tot een gladde saus.
  • Laat de saus even inkoken, voeg de helft van de gemalen kaas toe en breng daarna op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Neem een ovenschotel en smeer deze in met een laagje olijfolie.
  • Leg de helft van de aubergineplakken op de bodem en verdeel er de aardappelschijfjes over.
  • Schep er vervolgens de bolognaisesaus over en bedek met de resterende plakken aubergine.
  • Overgiet het geheel met de bechamelsaus en bestrooi met de andere helft van de gemalen kaas.
  • Plaats de ovenschotel 45 à 50 minuten in de oven op 180 graden.