Recepten
Kip met pittige groentensaus
Ingrediënten:
- 1 pot Manna Groentesaus
- 600 g borstfilet van braadkip (beenhouwerij)
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 eetl. zonnebloemolie
- 1 eetl. kerriepoeder
- kippenkruiden
- peper en zout
- 250 g rijst
Bereidingswijze:
- Snij de kip in blokjes. Snipper de sjalot en het knoflook fijn
- Verhit de zonnebloemolie in een hoge braadpan of een wok en bak de kippenblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Voeg Manna Groentesaus toe en meng goed
- Bestrooi met de sjalot en het knoflook. Kruid met kerriepoeder en kippenkruiden. Dek af en laat alles 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur. Haal de laatste 5 min. het deksel van de pan zodat de saus wat kan indikken.
- Kook ondertussen de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water.
- Giet af.
- Dresseer alles op een bord en kruid bij naar eigen smaak.