Wist je dat je door 1 dag per week geen vlees te eten 1 maand aan douchewater bespaart?
Wist je dat je door 1 dag per week geen vlees te eten 1 maand aan douchewater bespaart?

Wist je dat je door 1 dag per week geen vlees te eten 1 maand aan douchewater bespaart?

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze visie. Daarom definieerden we een aantal duurzame ambities op basis van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. We gebruiken onder andere zoveel mogelijk lokale, kwaliteitsvolle ingrediënten. Ook lanceerden we recent de Manna Vegetarische Bolognaise. Want door af en toe vegetarisch te eten, kan je wel degelijk een verschil maken!

Wist je bijvoorbeeld dat je door 1 keer per week vegetarisch te eten maar liefst 1 maand aan douchewater bespaart (én toch lekker blijft ruiken 😉)? In deze blogpost ontdek je de voordelen van 1 dagje per week zonder vlees.

 

1 dagje zonder vlees maakt het verschil

Via initiatieven zoals “Meatless Monday” en “de Veggie Challenge” wordt het eten van 1 vleesmaaltijd minder per week aangemoedigd. Minder vlees eten heeft immers een positieve impact op het klimaat.

Vlees zorgt voor twee derde van de milieu-impact van al ons eten en drinken. De veehouderij draagt wereldwijd voor 18% bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Ook wordt er bij de productie van vlees veel meer water gebruikt. Voor de productie van 1 kilo biefstuk is er ruim 15.000 liter water nodig!

Ook kleine inspanningen, zoals 1 keer per week geen vlees eten, hebben een positieve impact op het klimaat. Door je vleesmaaltijd 1 keer per week te vervangen door bijvoorbeeld een #zotlekker gerecht met de Manna Vegetarische Bolognaise, bespaar je maar liefst 1 maand aan douchewater en ongeveer 1.250 kilometer autorijden!

 

Waarmee wissel je af?

Noten, peulvruchten en groenten zitten boordevol belangrijke voedingsstoffen. Maar ook plantaardige vleesvervangers, zoals soja, zijn een volwaardig en milieuvriendelijk alternatief voor vlees. Er is immers minder energie, land en water nodig voor de productie hiervan. De Manna Vegetarische Bolognaise, die een vleesvervanger met soja bevat, is dus een volwaardige vervanger voor een (pasta)maaltijd met vlees.
Inspiratie nodig om een eenvoudig, gezond én lekker gerecht te maken met deze saus? Ontdek alle recepten hier.