Waarom 1 keer per week vegetarisch eten goed voor je is
Waarom 1 keer per week vegetarisch eten goed voor je is

Waarom 1 keer per week vegetarisch eten goed voor je is

Via initiatieven als “Meatless Monday” en “de Veggie Challenge” wordt het eten van 1 vleesmaaltijd minder per week aangemoedigd. Minder vlees eten heeft immers niet enkel een positieve impact op het klimaat, maar is ook gezonder! Wist je bijvoorbeeld dat af en toe vegetarisch eten de kans op hart- en vaatziekten  en diabetes verkleint?

In deze blogpost ontdek je de voordelen van 1 dagje per week zonder vlees.

 

We eten meer vlees dan we nodig hebben

Gemiddeld heb je 45 tot 55 gram eiwitten nodig die je onder andere uit vlees kan halen. De gemiddelde hoeveelheid die in België dagelijks wordt gegeten is echter meer dan dubbel zoveel!

Ook kleine inspanning, zoals 1 keer per week geen vlees eten, hebben een positieve impact op je gezondheid. Dierlijke producten bevatten immers veel verzadigde vetten. Deze vetten zorgen voor meer cholesterol in je bloed, wat de kans op hart- en vaatziekten en diabetes vergroot. Het eten van minder vlees verkleint dus de kans op hart- en vaatziekten en diabetes.

Bovendien zou het eten van minder vlees bijdragen aan een gezondere bloeddruk en de kans op darmkanker verkleinen. Een gezondere darm heeft veel gezondheidsvoordelen, zoals een beter immuunsysteem, een gezondere hormoonhuishouding en een betere huid.

 

Soja als gezond alternatief

Gelukkig zijn er veel vegetarische versies van je favoriete gerechten voorhanden. Zoals bijvoorbeeld de #zotlekkere Manna Vegetarische Bolognaise.

Veel vleesvervangers zijn minstens even lekker én bevatten bovendien tal van gezonde ingrediënten. De vleesvervangers op basis van soja zijn het populairst, aangezien deze qua smaak erg op vlees lijken. Dankzij het hoge eiwitgehalte is soja de perfecte vleesvervanger. Soja bevat immers weinig vet en veel vezels, ijzer, vitamine B1 en calcium.

 

Traditioneel lekker eten zonder vlees

Je dagje zonder vlees is hét ideale moment om nieuwe recepten en producten uit te proberen. Of blijf lekker in je comfortzone en maak een vegetarische versie van je favoriete gerecht.

De Manna Vegetarische Bolognaise met soja is 100% gluten- en lactosevrij. Deze #zotlekkere saus is de perfecte vervanger voor je favoriete (pasta)maaltijd met vlees.
Inspiratie nodig om een eenvoudig, gezond én lekker gerecht te maken met deze saus? Ontdek alle recepten hier.
Een kleine challenge voor jou en je gezin: maak 1 van deze recepten en kijk of je gezin het verschil proeft! 😉