Nieuws

Over ons Nieuws Piet Huysentruyt bakt wafels voor cliniclowns in AZ Sint-Maarten
Over ons Nieuws Piet Huysentruyt bakt wafels voor cliniclowns in AZ Sint-Maarten
Nieuws

Piet Huysentruyt bakt wafels voor cliniclowns in AZ Sint-Maarten

20/06/2016

De kinderen die in het AZ Sint-Maarten in Mechelen opgenomen zijn, werden vrijdag getrakteerd op vers gebakken wafels. Bakker van dienst was de bekende tv-kok Piet Huysentruyt.

Piet Huysentruyt met de gekende rode neus van de Cliniclowns achter de bakijzers in de keuken van het AZ Sint-Maarten. Een niet alledaagse gebeurtenis. Dat gaf de bekende televisiekok zelf ook toe. “Weinig mensen weten dat ik mij af en toe engageer voor een goed doel. Dat ik hier nu een cheque van 20.000 euro mag overhandigen is wel écht een meevaller”, vertelt Piet.

Het is allemaal een uitloper van de blunderfilmpjes over Piet die de voorbije weken op de sociale media te zien waren. Op onnavolgbare wijze maakt Piet in zijn keuken de ene blunder na de andere.  “Alles werd ingeblikt op één dag. Ik heb mij kostelijk geamuseerd. Maar als mensen met mij kunnen lachen omwille van het goede doel, dan sta ik daar volledig achter”, blikt Piet op de opnames terug.

De filmpjes werden massaal gedeeld door Facebookgebruikers. Het ging om een gezamelijke actie van sauzenfabrikant Manna Foods uit Schoten en de BV-kok. “Samenwerken met de meest volkse sterrenchef was voor ons een opportuniteit. Dat Piet het allemaal kosteloos deed voor het goede doel, is voor ons goed meegenomen”, vertelt Manna-CEO Sylvie Van den Broeck.

“We zijn in onze nopjes met deze gift voor onze werking. Daar gaan we veel kindjes gelukkig mee maken”, zegt Valérie Van Gastel van de Cliniclowns.

Lees het hele verhaal in de zaterdagkrant in Gazet van Antwerpen – editie Mechelen

Bron: Gazet van Antwerpen (gva.be)