Nieuws

Over ons Nieuws Niks gemonteerd, Piet Huysentruyt maakt zelf blundervideo’s
Over ons Nieuws Niks gemonteerd, Piet Huysentruyt maakt zelf blundervideo’s
Nieuws

Niks gemonteerd, Piet Huysentruyt maakt zelf blundervideo’s

23/05/2016
U heeft ze wellicht al zien opduiken op Facebook. De filmpjes van ‘Flop Chef’ waarin Piet Huysentruyt er op los lijkt te  blunderen. Het leek alsof oude beelden bij elkaar werden gemonteerd en de close-ups zelf werden nagespeeld. Maar dit klopt niet.

De voormalige tv-kok heeft de clipjes zelf opgenomen en deed dit geheel gratis. In ruil schenkt het bedrijf Manna Sauzen uit het Antwerpse een niet onaardig bedrag aan de Cliniclowns. Hoeveel juist hangt af naar gelang de filmpjes op de sociale media worden aangeklikt.

In Groot-Brittannië waren beroemde chefs als Jamie Oliver en Gordon Ramsey al te zien in soortgelijke blunderfilmpjes. Het kleine sauzenmerk vond de tijd rijp voor een Belgische versie. De enige die hiervoor in aanmerking kwam, was volgens de KMO Piet Huysentruyt.

Huysentruyt was meteen te vinden voor het idee en kwam enkele weken geleden vanuit Frankrijk voor de opnames afgezakt. De keuken die hij gebruikte voor ‘Lekker Thuis’ werd snel nagebootst. Om vijf uur ’s ochtends vroeg werd het eerste filmpje ingeblikt, pas rond middernacht werd de laatste opname beëindigd.

Volgens Hans Van De Venster van Manna Sauzen ging Piet zeer professioneel te werk en deed hij bijna alles zelf, “behalve het blote achterwerk dat in een van de clipjes te zien is. Dat is voor alle duidelijkheid, iemand anders.” Binnen enkele weken volgt overigens nog een vijfde filmpje.

Bekijk het filmpje en het gehele verhaal hier.