Nieuws

Over ons Nieuws Manna schenkt 20.000 euro aan goede doel
Over ons Nieuws Manna schenkt 20.000 euro aan goede doel
Nieuws

Manna schenkt 20.000 euro aan goede doel

20/06/2016

Piet Huysentruyt hield op vrijdag 17/06 een heuse “wafelenbak” voor de patiëntjes van het AZ Sint-Maarten in Mechelen. Omdat de grappige blunderfilmpjes van de afgelopen weken massaal bekeken werden, schonk Manna een mooi bedrag aan het goede doel. Onze CEO, Sylvie Van den Broeck, overhandigde een cheque van maar liefst 20.000 € aan Cliniclowns. Tijdens deze overhandiging trakteerde Piet Huysentruyt de patiëntjes op heerlijke wafels.

 

Virale filmpjes

De afgelopen maand blunderde Piet Huysentruyt er naar hartenlust op los in 4 grappige filmpjes die viraal gingen op diverse sociale media.

“Alle opnames werden op 1 dag ingeblikt. Ik heb me kostelijk geamuseerd en inderdaad alle scènes zelf gespeeld. Op één na. Nee, dat blote achterwerk was écht niet van mij. Maar als de mensen met mij kunnen lachen omwille van het goede doel, dan sta ik daar volledig achter”, blikt Piet terug op de opnames.

Intussen konden de fans ook al een kijkje nemen achter de schermen. Manna postte immers een vijfde filmpje over “The making of” op Facebook, dat opnieuw massaal werd bekeken.

 

Samenwerking

Heel wat kijkers meenden dat de filmpjes een persiflage waren op SOS Piet. Uiteindelijk bleek het echter te gaan om een gezamenlijke actie van Manna en Piet Huysentruyt.

De bekende kok nam geheel belangeloos deel aan het project. Manna beloofde, afhankelijk van het aantal views, een aanzienlijk bedrag aan de Cliniclowns te schenken. Omdat de filmpjes zo massaal werden bekeken, schonk Manna uiteindelijk een bedrag van 20.000 €.

 

Lachende gezichtjes

Piet Huysentruyt wou deze mooie cheque dan ook op een speciale manier overhandigen. De aanwezige kinderen waren erg enthousiast over de tv-kok die speciaal voor hen wafels kwam bakken. Dit kon dan ook worden afgeleid van de vele lachende gezichtjes.

Ook Manna, die het mooie bedrag ter beschikking stelde, was zeer tevreden over de samenwerking. “Manna is een lokale fabrikant en dat laten we graag weten. Samenwerken met de meest volkse sterrenchef was dan ook een ideale opportuniteit. Dat Piet dit allemaal kostenloos deed omwille van het goede doel is voor een KMO natuurlijk meegenomen”, kijkt ook onze CEO Sylvie Van den Broeck met zichtbaar plezier terug op het avontuur.

En ook de Cliniclowns waren zichtbaar in hun sas: “Wij werken al enkele jaren samen met Manna. Als daar een schepje bovenop komt dankzij de samenwerking met een bekende topchef, dan juichen wij dat natuurlijk toe”, reageerde Valérie Van Gastel van de Cliniclowns enthousiast.