Recepten

Recepten Gevulde pastaschelpen met ricotta en pesto
Recepten Gevulde pastaschelpen met ricotta en pesto

Ingrediënten

  • 300 gr grote pastaschelpen
  • 400 gr Manna bolognaisesaus
  • 250 gr ricotta
  • Parmezaanse kaas
  • Basilicumblaadjes
  • Basilicumpesto
  • Peper – zout

Voor de basilicumpesto:

  • 20 gr verse basilicumblaadjes
  • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 gr geroosterde pijnboompitten
  • 50 ml olijfolie
  • Peper – zout

 

Bereidingswijze

  • Kook de pastaschelpen gaar in gezouten water. Giet ze af.
  • Meng de ricotta met enkele blaadjes fijngehakte basilicum, peper en zout.
  • Neem een grote ovenschotel en bedek de bodem met een laagje van de bolognaisesaus.
  • Zet er de pastaschelpen in en vul ze met het ricottamengsel.
  • Zet gedurende 15 à 20 minuten in de oven op 180 graden.
  • Doe ondertussen de ingrediënten voor de basilicumpesto in de hakmolen en mix fijn.
  • Haal de pastaschelpen uit de oven en verdeel er nog de pesto over.
  • Werk af met blaadjes verse basilicum.