Nieuws

Over ons Nieuws Manna verankert zich langs Albertkanaal: “Nu kunnen we verder uitbreiden”.
Over ons Nieuws Manna verankert zich langs Albertkanaal: “Nu kunnen we verder uitbreiden”.
Nieuws

Manna verankert zich langs Albertkanaal: “Nu kunnen we verder uitbreiden”.

29/12/2018
Op zaterdag 29/12/2018 verscheen er goed nieuws voor Manna in de Gazet van Antwerpen. Lees het volledige artikel hieronder of via deze link.

SCHOTEN – Manna kan ook de komende jaren in Schoten blijven. De bekende producent van sauzen kon net voor de jaarovergang een groot magazijn aankopen dat vlak naast de huidige fabriek aan het Albertkanaal ligt. “We kunnen nu verder uitbreiden op onze historische site. Dit is een grote opluchting voor onze 117 personeelsleden”, aldus CEO Sylvie Van den Broeck.

 

“We kenden de voorbije acht jaar een enorme groei”, vertelt Sylvie Van den Broeck. “Ons familiebedrijf werd in die relatief korte tijd 2,5 keer zo groot. Om aan de toenemende vraag tegemoet te komen, investeerden we twee jaar geleden al 1,5 miljoen euro in een nieuwe productielijn. We kunnen er tot 3 ton saus per uur mee maken en hebben extra arbeidsploegen ingeschakeld. Sinds dit jaar is er zelfs een weekendploeg aan het werk om alle bestellingen te kunnen bijhouden. We voeren onze sauzen nu al uit naar zestig verschillende landen.”

 

Het personeelsbestand van Manna steeg de voorbije acht jaar van 75 naar 117. Al die medewerkers, van wie de meesten in de directe omgeving wonen, kregen zopas het goede nieuws te horen dat ook de toekomst van Manna in Schoten zal liggen. Want dat was lang niet zeker meer.

 

“We zitten stilaan aan onze limieten in Schoten. We stonden voor een strategische keuze. Ons logistiek centrum langs de Houtlaan in Wijnegem ombouwen tot nieuwe grotere productie-eenheid of elders, wellicht in de Kempen, een volledig nieuwe fabriek bouwen. Gelukkig hoeven we geen van beide keuzes te maken”, zegt Van den Broeck.

 

“Toevallig merkten we dat het grote bedrijfsterrein vlak naast onze fabriek te koop stond. Een buitenkans. We kwamen gelukkig snel tot een akkoord met de verkoper. Het gaat om een magazijn van zeker 2.500 vierkante meter groot, met de mogelijkheid om hoger te bouwen. Op termijn kunnen we beide sites mooi laten samensmelten tot één grote nieuwe productiehal. De plannen hiervoor kunnen tussen dit en drie jaar vorm krijgen. Intussen kunnen de magazijnen al dienen om verpakkingsmateriaal en afgewerkte producten in op te slaan.”

 

“We overwegen om samen met onze nieuwe fabriek meteen ook gebruik te gaan maken van het Albertkanaal voor de aanvoer van grondstoffen en de afvoer van afgewerkte producten, van en naar de haven van Antwerpen”, aldus Van den Broeck. “Ik ben ook blij dat we heel dicht kunnen blijven bij de plek waar het voor Manna allemaal is begonnen. Het was hier dat mijn overgrootvader Henri ons bedrijf in 1935 stichtte. Hij begon met de bereiding van pekelharing en bracht die in de stad met paard en kar aan de man. De rest is geschiedenis.”